Kdo je Kristijan Crnica?

Kristijan Crnica se je rodil v Mariboru, kjer je obiskoval Srednjo šolo za oblikovanje, hkrati pa je vedno znova svojo svobodo iskal skozi glasbeno izražanje. Obenem je bilo veliko, preveliko, stvari, ki si jih ni upal priznati. Potem je prišel (v) London. In se ponovno rodil. Nazaj se je vrnil v svojem originalu, ki je ves ta čas čakal, da se lahko pokaže.

Kristijan je ustvarjalec, ki se ne zna pretvarjati. Zato ga morate sprejeti takšnega, kot je. Ampak saj to je vendar bistvo, mar ne? Da smo dovolj pogumni, da odpremo oči in pogledamo s srcem. Takšna je tudi Kristijanova glasba. Srčna, prodorna in s tistim kančkom iskrice, ki v ljudeh nekaj premakne, znova in znova.

Kristijan je izjemen vokalist, igra pa tudi klavir in kitaro

Kristijan Crnica ustvarja že dobrih 10 let, vendar so se prave stvari povezale šele pred kratkim. Njegov talent so opazili hrvaški producenti oddaje Supertalent, kjer se je po dveh dihjemajočih nastopih uvrstil v veliki finale.

Supertalent pa ni edina velika zgodba. Kristijan ves ta čas ustvarja svoj prvi album, z legendarnim producentom Žaretom Pakom. Prva skladba, z naslovom Ta dan, premierno 12. 12. 2022. PRISLUHNI tukaj.

Kristijan Crnica, ki poleg petja, igra tudi klaviature in kitaro nastopa v solo zasedbi, v duetu s percussion-istom ali pa s svojim edinstvenim bendom, v katerem igrajo Gašper Peršl (bobni), Anže Vrabec (klaviature), Miha Koren (bas kitara) in Miha Plantarič (kitara).